03 Aralık 2017 Pazar – Behiç GÜNALAN Fotoğraf Gösterisi ve Söyleşi

13. Eskişehir Fotoğraf Haftasının üçüncü konuğu,  Behiç GÜNALAN olacak.  03 Aralık Pazar günü saat 19:00’da başlayacak gösteride, kendileri bizimle “Göçün Orta Yeri Hüzün” ve “İnsan Halleri” gösterilerini paylaşacaklar. 

Fotoğraf gösterisi ve söyleşi 03 Aralık 2017 Pazar günü Özdilek Sanat Merkezinde saat 19:00’da başlayacak olup kaçırmamanızı öneririz.

(Fotoğraf gösterilerimizin tamamı ücretsiz olup, katılım için üyelik aranmamaktadır.)

Behiç Günalan (EFIAP) hakkında:

Üsküdar’da 1952 yılında doğdu. Gazeteci kökenlidir. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. Sürekli sarı basın kartı taşımaktadır.  Gazetecilik mesleğiyle birlikte fotoğrafla tanıştı; ilerleyen yıllarda haber fotoğrafından, sanatsal fotoğrafa yöneldi. Edirne’de yaşıyor. Edirne’nin tarih, doğa ve kültürel zenginliği, içindeki fotoğrafçıyı en fazla kışkırtan etken oldu. Fotoğraflar Yaşlanmaz adını verdiği ilk kişisel sergisini 1995 yılında Edirne’de ve Edirne – Brücke Zum Orient adını taşıyan ilk yurt dışı kişisel sergisini de,  2007 yılında  Almanya’nın Lörrach kentinde açtı.  Kişisel sergilerinin fotoğrafları dışında 200’e yakın karma sergide yer aldı. Dijital fotoğrafçılığa geçene kadar dia pozitif ağırlıklı çalıştı. Zengin bir analog arşivi bulunmaktadır. Yapıtlarını iki yüz civarında gösteride fotoğraf severlerle paylaştı. Ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarında birincilikler dahil, çeşitli ödül ve 400’den fazla sergileme aldı.  Ulusal ve uluslararası yarışmalarda jüri üyelikleri yaptı. Bir sivil toplumcudur. Çok sayıdaki sivil toplum örgütlerine üyeliklerinin yanı sıra, Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği ve kurucusu olduğu Trakya Gazeteciler Dernekleri’nin uzun dönem başkanlıklarını yaptı.  Trakya Üniversitesi’nin fakülte ve yüksekokullarında uygulamalı meslek ve fotoğrafçılık dersleri verdi..  Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği’nin eğitim sorumluluğunu üstlenmiştir. Eğitim seminerlerinin yanı sıra atölye çalışmaları yapmaktadır. Bireysel çalışmaktan çok topluluk ve kolektif çalışmayı tercih etmektedir. Yaygın bir sanal paylaşımcıdır. Eserlerinin tamamına yakınını sanal platformlarda izlemek mümkündür.

Fotoğraf gösterileri hakkında:

Göçün Orta Yeri Hüzün:

Göçün Orta Yeri Hüzün, 1989 yılında Kapıkule Sınır Kapısı’ndan başlayan Bulgaristan Türklerinin dramını konu edinen bir siyah beyaz görsel sunum. O güne kadar 2.Dünya Savaşı’ndan bu yana yaşanmış  en büyük kitlesel göç olaylarından biri olan zorunlu Bulgaristan göçü çeyrek asır geride kaldı. O günlerde doğanlar, o günlerin küçük çocukları bugün anne baba oldular. O günlerde günlerce haftalarca manşetlerin demirbaşı olan, o dram, o travma toplumsal hafızamızdan çoktan silindi, artık o günler, o dramı yaşamışların hafızalarında da giderek flulaşıyor. Göçün Orta Yeri  Hüzün, insanın yaşadığı, doğduğu ve yakınlarının gömüldüğü topraklarda yaşayıp ölmenin ne kadar vazgeçilmez bir değer olduğunun hatırlatacak bize…

İnsan Halleri:

Bir atölye grubu olarak, kısaca, hüznün, sevincin, yalnızlığın, hırsın, öfkenin, kıskançlığın, umudun  ve umutsuzluğun, yoksulluğun ve yoksunluğun, kederin ve coşkunun  genç, yaşlı, çocuk…  emekli, işsiz, kadın, erkek… cadde, sokak, meydan  ve tüm kapalı mekanlarda,  kent ve kırsalda hayatın içinden insan hallerinin izini sürdük. Ürettiğimiz fotoğraflar fiap patronajlı uluslararası yarışmalarda 6 altın, 4 gümüş 12 mansiyon ödülü aldı. Proje fotoğraflarımız ayrıca 423 kez sergilenmeye değer bulundu.

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

EFSAD Duyuru

Merhaba Fotoğraf Dostları İki yıldan uzun süren pandemi nin ardından EFSAD olarak yeni fotoğraf projelerine …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir