EFSAD’ın 1 Kasım Cuma günkü konuğu EFIAP ünvanlı kadın fotoğrafçı Neşe ARI. Arı’nın Sami Güner Kupasını kazandıran fotoğraf gösterilerini izleme fırsatı bulacağız.
1 Kasım 2019 Cuma 19.00
Yer: Özdilek Sanat Merkezi
Fotoğraf gösterilerimiz ücretsiz olup katılım için üyelik ve kayıt şartı aranmamaktadır. Tüm fotoğrafseverleri bekliyoruz.
Uçuşan Hayaller;
Havalanmak için hazırlanan balonlar, Hava da uçuşanlar, ve aşağıda soğuk havaya rağmen bu güzelliği izleyen insanlar. Güzel atların diyarı, fotoğraf Cenneti Kapadokya’nın eşsiz güzelliğini gördüğümde büyülenmiştim.
Çizgisel Düşler;
Yaşam ve ölüm arasında ki ince bir çizgidir aslında hayat. Çizgiler her anımızda bizimle hareket eder ve görüş alanımızı belirlerler. Bazen yaşadığımız sokak da, bazen gezdiğimiz şehir de, bazen de derin bir uykuya yattığımız toprağın üzerinde. Çizginin sonunu düşünmeden kurduğumuz hayallerimiz vardır bizim, gördüğümüz düşler sonsuzluk kavramında gezer aslında acımasız olan ise yine çizgiler. Sonra Sokakta bir ses yankılanır, görmeyiz duymayız sadece hissederiz, bu ses çizgisel düşlerimizin bir yansımasıdır bize gelen. Dünya üzeri kırık çizgilerle dolu aslında, halen kırılmamış olanlar ise yaşayan ÇİZGİSEL DÜŞLER.
İnsan ve Geometri vurgusu yapmak istediğimizde grafik öğeler, geometrik şekiller ve çizgileri kullanırız. Çizgiler, görsel kompozisyonun en temel unsurlarından. Doğada çizgiler kendiliğinden oluşur ve bunu görmek fotoğrafçının esas görevidir.
Yaşamda Kal;
Dünya genelinde bir milyar engelli yaşamaktadır. Türkiye’de bu rakam 5 milyon civarındadır. Türkiye’deki Engellilerin çok azı eğitim ve spor alanında destek alabilmektedir.
Engelli bireyler sporu Rehabilitasyon ve performans kapsamında yapmaktadır. Spor engellilerin yaşam kalitelerinin arttırmanın yanında Fiziksel olarak sinir ve kas sistemini geliştirmesine, Sosyal açıdan hayatın içine girmelerine, arkadaş edinmelerine ve bilişsel yönleri olan algı, dikkat, karar verme ve akıl yürütme gibi becerilerinin gelişmesine destek olmaktadır. Bu süreçlerin tümü engelli bireyin ve ailesinin hayata dair kaygılarının azalması katkı sağlamaktadır. Engelli bireyler spor yaparak kendilerini, engelli bir birey olmaktan çok “sporcu” olarak algılamaktadırlar.
Neşe Arı Kimdir?
1980 yılında İstanbul’da doğdu. Eğitimini muhasebe-finans sistemleri üzerine devam ettirdi. 18 yıldır finans sektörü alanında çalışma hayatının içinde. 2010 yılından bu yana, fotoğraf sanatıyla iç içe bir yaşam sürmekte. Görsel sanatlarla bugünün yaşam şartlarını, yarına taşıyan fotoğraflar çekmekte.
EFIAP
GPU2
Sille Sanat Sarayı SSS/R