Portfolyo: Levend Kılıç

Levend Kılıç, 1953 yılında Eskişehir’de doğdu. 1976 yılına Ankara Üniversitesi SBF Basın ve Yayın Yüksekokulu’nu bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi’nde; Fotoğraf, Medya Estetiği ve Uzaktan Eğitim konularında uygulamalı ve akademik çalışmalarını sürdürdü; 1985’de doktorasını tamamladı. 1988’de doçent ve 1993’de profesör oldu.

Akademi alanıyla ilgili yayınlanmış eserleri şunlardır: Görüntü Estetiği, Video Sanatı: Eleştirel Bir Bakış, Fotoğrafa Başlarken, Fotoğraf ve Sinemanın Toplumsal Tarihi, Fotoğraf Kültürü.

Bunların dışında; Anılarda Eskişehir, Eskişehir Kent Kitabı, Heykellerle Yaşayan Üniversite, Meslekte Kırk Yıllıklar: Eskişehir’in Esnaf ve Zanaatkârları Levend Kılıç’ın kent tarihi konusundaki anılmaya değer yapıtlarıdır.

Levend Kılıç halen Anadolu Üniversitesi, İletişim Bilimleri Fakültesi’nde Görüntü Estetiği, Optik Bakış, Video Sanatı konularında lisans ve lisansüstü dersler vermektedir.

Levend Kılıç, 1993 yılında Anadolu Üniversitesinden bir gönüllü etkinliği olarak başlayan Eğitim Gönülleri hareketi içinde yer almıştır. Daha sonra TEGV’in kuruluşuyla birlikte Vakfın çeşitli projelerini yönetmiş ve 1999-2004 yılları arasında Yönetim Kurulu üyeliği yapmış olup halen TEGV’in Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Mütevelli Heyeti üyesidir. Ayrıca Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneğinin kurucularından olup Onursal Başkanıdır.

İlginizi Çekebilir

Portfolyo: Funda Can Çuvalcı

Portfolyo: Arınma Hangi coğrafyada hangi sosyal ve kültürel ortamda dünyaya gelmiş olursak olalım özde kendi …

6 comments

  1. İlk izlediğimde çekim ekibine neden katılmadım diye çok üzülmüştüm. Hem teknik olarak öğrenmek istediğim, hemde içerik olarak farklı mecralarda yapmak istediğim bir çalışmanızdır. Bu çok anlamlı bu portfolyoyu göremeyenlerin de ulaşabilmesini sağlamak çok güzel olmuş. Elinize sağlık Levend Hocam.

  2. mehmet öztürk

    Fotoğraflarınız ve siz muhteşemsiniz hocam.
    Sizin bu müthiş yeteneğinizden faydalanma şansı bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Efsad bünyesi içinde bizler için yaptığınız her çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum.Başarılarınızın devamını diliyorum.

  3. Özgür Korkmazoğlu

    Yılını hatırlayamamakla birlikte, “40 Yıllıklar” sunumunuzda ben de bulunmuş ve sunumdan çok etkilenmiştim. Bu portfolyada görünce, yine keyifle izledim. Pozlamadan kadraja, hepsi ders niteliğinde. Elinize sağlık…

  4. TFSF’nin ” Memleketimden Görsel Hikayeler ” projesini başlattığı yıl, EFSAD adına Deniz Dinçer ile birlikte federasyondaki tanıtım toplantısındaydık . Sn.Özcan Yurdalan oniki başlık altında belgesel konularını sınıflandırmış bilgilendiriyordu. “Toplumsal Etnografi” bölümünde bu sayfada görselleri bulunan “Meslekte Kırk Yıllıklar” örnek olarak verilince D.Dinçer ve ben derneğimiz adına da gurur duymuştuk… İnsanın kamerasını kendi toplumuna ve insanına çevirmesi, anlatacak hikayelerinin olması ne güzel … Hikâyelerinizin hiç bitmemesi dileğiyle, emeğinize ve birikiminize sağlık Levend hocam .

  5. Bilginize, Emeğinize sağlık değerli hocam. Gerek akademik çevreye gerekse sivil topluma yaptığınız katkılar unutulmayatacak.

  6. Çiçek Kıral

    İzler bırakırız yaşamımızın dokunduğu her mekana. Mutluluklarımız, hüzünlerimiz, alın terimiz ve hayata bakış açımız o mekanın harcı olur. Biz oradan ayrılsak bile her köşesinde bizden bir parça geride kalır. Fotoğraflarınızda insan, mekan ve zaman üçlüsünün ışık ve gölge ile yazdığı her bir hikaye, fotoğrafın ne denli önemli bir belgeleme aracı olduğunu bana bir kez daha gösterdi. Emeğinize sağlık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir