Mart ayının tamamını kadın fotoğrafçılara ayıran EFSAD’ın 22 Mart Cuma günkü konukları Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM)’nden Selim ÖZTOP, Anadolu Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKAUM) ve Yaşayan Kadınlar Fotoğraf Grubu olacak.
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede yeni oluşturulan kurumsal mekanizmalardan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) şiddet olgusunun nedenleri, varlığı ve sonuçları ile tek elden ve çok yönlü mücadele edilmesi amacıyla kurulmuştur. Şiddetin önlenmesine ilişkin toplumsal bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları ile bireylerin mücadele ağına dahil edilmesi sağlanmaktadır. 22 Mart 2019 tarihinde Şiddet Önleme ve İzleme Merkez Müdürü-Sosyal Hizmet Uzmanı Selim ÖZTOP tarafından gerçekleştirilecek olan Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitim Seminerinde Şiddetin Tanımı, Türleri, Şiddetle Mücadelede Kurumsal Mekanizmalar ve Örnek Vaka Sunumları anlatılarak bireylerde farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.
Fotoğraf gösterilerimiz ücretsiz olup katılım için üyelik şartı aranmamaktadır. Tüm fotoğraf severleri bekliyoruz.
22 Mart 2019 Cuma 18:45
Yer: Özdilek Sanat Merkezi
Selim ÖZTOP KİMDİR?
Selim ÖZTOP- Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nden 2009 yılında mezun oldu. Yerel Yönetimlerde Sosyal Hizmet, Göç, Çocuk İhmal ve İstismarı, Kadına Yönelik Şiddet alanlarında farklı illerdeki (Antalya, Samsun, Trabzon, Eskişehir, Amsterdam) Sosyal Hizmet Kuruluşlarında çalıştı. Eskişehir Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nde Eylül 2018’den bu yana kuruluş müdürü olarak görev yapmakta.
Anadolu Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKAUM)
AKAUM, 2010 yılından bu yana Anadolu Üniversitesi’nde kadın sorunlarının temelinde yatan toplumsal cinsiyet bakış açısı konusunda bilimsel araştırmalar yapan, kadın sorunlarına ve cinsiyet ayrımcılığına karşı toplumsal duyarlılığı geliştirmeyi amaçlayan, kasım ve mart ayları öncelikli olmak üzere yıl boyunca çeşitli bilimsel, kültürel ve sanatsal faaliyetler sürdüren bir merkezdir. AKAUM’da bu bağlamda kentte yer alan diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve ortak çalışmalar yapılmaktadır.
YAŞAYAN KADINLAR
Türkiye’de ilk olarak bir kadın grubunun temel fotoğraf semineri sonrası birleşip sanat düzeyinde işlere imza attıkları bir oluşum olma özelliği taşıyor.
Yaşamın her alanından farklı meslek gruplarından kadınların bir araya gelerek oluşturdukları Kadın Fotoğraf Grubu, 7 sene birlikte 7 projeye imza attı.
Grubun küratörlüğünü Gülbin Özdamar Akarçay yapıyor. Akarçay grup ile ilgili şunları söylüyor:
“”Öldürenlere inat, Yaşayan Kadınlar” dedik. Fotoğraf ortak noktamız oldu. Gülümsemeler ve paylaşımlar bizi daha da kenetledi.
EFSAD buluşma noktamız, Yaşayan Kadınlar adımız oldu. 8 Mart değil sadece bizi birleştiren, insan olmak, kadın olmak, vicdanlı olmak, fotoğrafla anlatmak…”