Çumra Lale Tarlaları & Çatalhöyük Gezisi

Anadolu’nun iki ayrı Güzeli’ni ziyaret ediyoruz.

7 Nisan Cumartesi günü Çumra Lale Tarlaları & Çatalhöyük’e  günübirlik tur düzenliyoruz. Kişibaşı 135 TL maliyeti bulunan geziye katılmak isteyen kişilerin saat 14:00’den sonra EFSAD’a uğramaları (Tel: 2223304777) gerekmektedir. Gezi kontenjanla sınırlıdır.

Çumra Lale Tarlaları & Çatalhöyük

Bir devre adını veren, zevki ve güzelliği simgeleyen laleler baharın gelmesiyle yine şehirleri süsleyecek. Bu doğa harikası kır çiçekleri güzel Konya’mızın Çumra ilçesinde ağırlıklı olarak yetişiyor. Bu özel turumuzda sizleri Çumra’nın lale tarlalarına bir doğa ziyafeti çekmeye davet ederken, bölgeye yakın olması nedeniyle, günümüzden 9 bin yıl önce yerleşim yeri olmuş,  Neolitik Çağ ve Kalkolitik Çağ yerleşim yerlerinden Çatalhöyük’ü de gezimize dahil edeceğiz. Dünyanın en eski yerleşim birimlerinden Dünya Miras Listesinde olan Çatalhöyük ziyareti gezimize ayrı bir kültürel güzellik katacak.

Lalesiyle ünlü Hollanda’ya bu laleler 16. yüzyılda Kanuni Sultan Süleyman tarafından İstanbul’dan gönderilmiştir. Yıllık 27 milyon lale soğanı üretim yapılan uçsuz bucaksız bu tarlalarda Anadolu’nun Dünyaya armağanı olan, ismini bir devre vermiş, zarafeti ve güzelliği ile insanları büyülemiş, lale’yi tekrar Anadolu’ya kazandırmanın görsel şölenine; haydi hep beraber’ Lale Tarlalarına’ diyoruz…

Program

01.00’da Hasan Polatkan Migros önünde özel otobüsümüze yerleşiyor ve Çumra için hareket ediyoruz.

Araç içinde alacağımız sandviç-sıcak/soğuk içecek ikramlarımızla ilk olarak insanlığın en eski yerleşik hayata geçiş örneklerini görebileceğimiz, Unesco Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Çatalhöyük Neolitik Antik Kenti’ni ziyaret ediyoruz.

İki höyükten oluşan Çatalhöyük Antik Kenti’nin daha uzun olan Doğu Höyüğü, 18 Neolitik yerleşim katmanından oluşuyor. Katmanlarda; yerleşik hayata geçişi simgeleyen duvar resimleri, sosyal örgütlenmeyi, rölyefler, heykeller  yer alırken, Batı Höyüğü ise Kalkolitik döneme ait kültürel özellikleri gösteriyor.

Antik Çatalhöyük gezimiz sonrası öğle yemeği molası (çorba, etli ekmek, salata, ayran ve tatlı/meyve) sonrasında Çumra’daki farklı renklerdeki lale tarlalarını görmeye gidiyoruz. Farklı renklerdeki ve şerit şeklindeki 300 dönümlük tarlaların renk armonisini fotoğrafladıktan sonra Eskişehir’e dönüyoruz.

Saat 23:00’da Eskişehir’e dönmüş olacağız.

Ücrete Dahil Hizmetler:

  • Program kapsamında belirtilen tur ve transferler,
  • Araç içi sabah kahvaltısı,
  • Öğle yemeği,
  • Rehberlik hizmetleri,
  • Sigorta

Ücrete Dahil Olmayan Hizmetler:

  • Müze/Örenyeri girişi,
  • Şahsi harcamalar
Fotoğraflar: Mehmet Baysan

İlginizi Çekebilir

EFSAD Kasım Ayı Fotoğraf Gezisi

EFSAD SAFRANBOLU-AMASRA GEZİSİ 19-20 KASIM 2022 Hareket saati ve yeri: 01:30 (Cuma’yı cumartesiye bağlayan gece) …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir