EFSAD 25 Kasım 2022 – Fotoğraf Gösterisi

EFSAD’ın 25 Kasım 2022 Cuma günü konuğu, “Şehirlerde Kaybolmak”, “İstanbul Zamansız” isimli fotoğraf gösterileriyle Timurtaş ONAN olacak. Etkinlik, saat 19:00‘da Özdilek Sanat Merkezinde gerçekleşecek.

Timurtaş ONAN (Fotoğrafçı ve Yönetmen)    
İstanbul’da doğdu. Fotoğraf çalışmalarına 1980 yılında başladı. 25 yıldır profesyonel olarak  çalışıyor. Bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında birçok etkinliğe katıldı, sergiler açtı. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda jüri üyesi olarak yer aldı. Unesco ve Unep dahil kırkın üzerinde ulusal ve uluslararası ödülü bulunmaktadır. Bir çok kurum ve üniversitede sempozyum ve etkinliklere davet edildi, projeler gerçekleştirdi. Sosyal konularda belgesel filmler çekti. İstanbul’u konu alan farklı projeleri ile tanınmaktadır. Sanatçının eserleri Türkiye ve yurt dışında kurum ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Bu günlerde fotoğraf atölyeleri gerçekleştirmekte, çeşitli sergilerin kürasyonunu yapmakta ve yeni fotoğraf projeleri üzerinde çalışmaktadır.

 

Seçme Kişisel Sergiler
2019 “Şehirlerde Kaybolmak” Galeri Ark İstanbul
2019 “Istanbul Timeless” Gallery Synthesis Sofya/Bulgaristan
2018 “Masumiyet Öyküleri” Galeri Ark İstanbul
2017 “İstanbul Zamansız”  Galeri Ark Istanbul
2014 “Terkedilmiş“ İstanbul Fotoğraf Galerisi
2014 “Paris” Bursa Fotofest
2014 “Beyoğlu Neoklasik” Atelierhaus im Anscharpark – Kiel / Almanya
2014 “Terkedilmiş“ İstanbul Merhart Galeri
2013 Işık ve Gölgeler Şehri İstanbul Place Guillaume, Luxembourg
2010 “Beyoğlu Neoklasik” Dortmund Kültür ve Sanat Tarihi Müzesi
2009 “Beyoğlu’nda Kar” Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi
2009 “İstanbul Blues” Fransa’da Türkiye Mevsimi Kapsamında
Od’A Ouvroir’d Art Galeri, İstanbul, 2009
2007 “Beyoğlu Geceleri” Brünsbüttel Stadt Gallery, Almanya
2007 “Beyoğlu Geceleri” Athens Month of Photography / Artower Clio Gallery, Atina
2006 “Sonsuz Görüntüler” Ankara Çağdaş Sanatlar Galerisi
2006 “Sonsuz Görüntüler” İfsak Sergi Salonu
2006 “Beyoğlu Geceleri “ Fransız Kültür Merkezi, İstanbul
2003 “Kaleiçi Satılık” İstanbul Fotoğraf Evi
2003 “Kaleiçi Satılık” Çağdaş Sanat ve Kültürel Miras Uluslararası Etkinliği, Antalya Kaleiçi duvarlarında enstalasyon.
1996 “Değişmeyen Yönleriyle İstanbul” 12. İstanbul Fotoğraf Günleri, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi

Seçme Karma Sergiler
2018 Avrupa Fotoğraf Ayı – Berlin kapsamında- Fotogalerie Friedrichshain
2016 “Sınırlı” Galeri sanatçıları ile birlikte karma sergi – İstanbul Fotograf Galerisi
2014  Stanko Abadzic ile “Kesişen Yollar” – Depo Galeri
2011 Horst Hamann ile birlikte “Mannheim Gözüyle Beyoğlu – Beyoğlu Gözüyle Mannheim“ Mannheim Stadt Gallery.
2010 “Nekropolis” Tamer Serbay ile Charlotenburgh Museum, Berlin – Almanya
2009 “Balkanlar’da Işık ve Gölgeler” Helen Kültür Vakfı’nın düzenlediği sergide Balkanlardan 8 sanatçı ile birlikte, Atina, Belgrad, Bükreş ve İstanbul
2007  “Sonsuz Görüntüler” İngiliz heykeltraş David Cregeen ile birlikte Heykel – Fotoğraf Sergisi, The Royal Geographical Society, Londra
2007 ”Çingene Ateşi” Yunus Emre Aydın ile birlikte Depo Galeri (Ulis Fotofest kapsamında)
2006 “Triangle” David Cregeen – Tamer Serbay – Timurtaş Onan, Selçuk Üniversitesi
2005 “Eksi Artı Çok” Sadık Demiröz ile birlikte enstalasyon, Ankara Fotoğraf Sanatı Kurumu
 
Filmografi
2014 Geziyi Hatırlamak
2010 Tarihi Yarımada/Yansımalar
2010 Kramp
2009 Hayali Tacettin Diker
2008 Tarlabaşı’nda Neler Oluyor?
2007 Sokak Çocukları

Kitaplar
2018  İstanbul herşeye rağmen
2010  Tarihi Yarımada /Yansımalar
2009  İstanbul Blues
2006  Türk Fotoğrafçıları Kütüphanesi No: 30
2005  Beyoğlu Geceleri

İlginizi Çekebilir

EFSAD 02 Aralık 2022 – Fotoğraf Gösterisi

EFSAD’ın 02 Aralık 2022 Cuma günü konuğu, “Odunpazarı” ve “Seçtiklerim” isimli fotoğraf gösterileriyle Atila İDEMEN ve …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir