EFSAD ‘ın 3 Aralık Cuma akşamı konuğu, Ulusal ve Uluslararası birçok sualtı fotoğraf yarışmalarında Türkiye şampiyonlukları da dahil 40 ‘dan fazla ödülün sahibi Hakan Başar olacak.
CMAS Dünya Sualtı Görüntüleme Şampiyonalarında takım ve bireysel olarak iki kez Dünya 3.lüğü kazanan Hakan Başar , “Sualtında Kısa Bir Yolculuk“ adlı sunumuyla izleyenleri Türkiye ve Dünya denizlerinde yolculuğa çıkaracak.
Sualtı Fotoğrafçılığı ve Dünya Sualtı Fotoğraf Yarışması hakkında bilgilendirmelerin de yer alacağı etkinliğimizi kaçırmamanızı dileriz.
Zoom Katılım Bilgileri:
03 Aralık 2021 Cuma Saat: 20:30
https://us02web.zoom.us/j/7895672326?pwd=QzRuR1Y0N0dDczRKNUgvaEJoNjQ4Zz09
Meeting ID: 789 567 2326
Passcode: 21EFSAD26
Hakan Başar kimdir?
1977 yılında Almanya’da doğdu . 7 yaşında Türkiye’ye gelerek tahsil hayatını Istanbul’da tamamladı .
Halen Istanbul ‘da yaşamakta olup Beyoglu – Tünel semtinde Elektronik Müzik Enstrumanları ithalatı ve satış sonrası hizmetler sektorunde faaliyet gösteren bir şirkette işveren olarak çalışma hayatını sürdürmektedir.
Donanımlı dalış sporuna 2009 yılı sonunda aldığı eğitimler ile başlamış olup ilk sulatı yaşamıyla tanışması Yassıada ve adalar çevresinde yaptığı dalışlar ile başlamıştır .
2010 yılında ilk fotograf makinesi olan Nikon D90 ile sualtı fotoğrafçılığı’na adım atmasıyla birlikte bilgi ve becerilerini geliştirmek maksadıyla yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen birçok dalış turu ve fotograf çalıştaylarına katılmıştır.
2014 yılından itibaren Ulusal ve Uluslararası birçok sualtı fotoğraf yarışmalarına katılmış olup Türkiye şampiyonluğu da dahil 40 ‘dan fazla ödüle hak kazanmıştır.
2017 , 2020 ( pandemi nedeni ile online yapıldı ) ve 2021 yıllarında Türkiye Şampiyonu olmuştur.
2019 yılında Milli Takıma seçilerek ülkemizi Ispanya’nın Kanarya Adaları bölgesinde düzenlenen CMAS DUNYA SUALTI GORUNTULEME SAMPIYONASI’nda temsil etmiş ve takım olarak aldıkları dereceler ile DUNYA 3. lüğü’nü kazanmışlardır.
Bu yıl Ekim ayı başında Portekiz’de düzenlenen CMAS DUNYA SUALTI GORUNTULEME SAMPIYONASI’nda Kreatif kategorisinde Dünya 3.lüğü elde etmiştir.
Halen aktif olarak Istanbul’da yerleşik olan Ayışığı Sulatı Sporları Kulübü’nde lisanslı sporcu ve sualtı görüntüleme takım kaptanlığı görevini sürdürmekte ve sualtı fotoğrafçılığının ülkemizde gelişimine katkı sağlamak maksadıyla çalışmalar yapmaktadır.