Fotoğraf Gösterisi – Tuna AKÇAY

EFSAD, gösterilerine kısa bir bayram arasından sonra Tuna AKÇAY ile devam ediyor. Halen Gazi Üniversitesi Arkeoloji Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalışan Tuna AKÇAY bizlerle “Yalnızlar İmparatorluğu” adlı projesinin gösterisini paylaşacak.

Yer : EFSAD

Tarih : 2 Kasım 2012 Cuma

Saat : 19:00

Not : Etkinliğe katılmak için üye olmanız ya da herhangi bir ücret ödemeniz gerekmemektedir.
Tuna AKÇAY projeyi şu şekilde anlatmaktadır;

Yalnızlar İmparatorluğu projem 2009-2011 seneleri arasında Köln Üniversitesinde doktora çalışmam sırasında oluşturulmuştur. Avrupa’da kaldığım süre içerisinde birçok şehir gezmem sayesinde bu topluluğun ruhlarının yalnız olduğunu gördüm. 32 Avrupa şehrinden seçtiğim fotoğraflarla sosyal bir probleme bir gönderme yapmak istedim. Gösteri sayesinde Anadolu değerlerinin korunması gerektiğinin de mesajını vermekteyim. Siyah – Beyaz fotoğraflardan oluşan gösterinin tek renkli fotoğrafı ise Avrupa Birliği’nin 2010 senesinde yapmış olduğu fotoğraf yarışmasında 14bin fotoğrafçı içerisinden Avrupa Birincisi olan Halil İbrahim bereketini ve Anadolu Kardeşliğini anlatan fotoğraftır.
Bu gösteri Köln’de, Düsseldorf’ta, Dortmund’da Brüksel’de Hilden’de, Solingen’de, Leverkusen’de Langenfeld’de ve ülkemizin birçok derneğinde, üniversitesinde gösterime sunuldu. Bunun yanında AFAD 13 Kare Ulusal Fotoğraf Gösteri Yarışmasında Birinci olarak Türk Fotoğrafçılığında kalıcı hale gelmiştir.

Tuna AKÇAY Kimdir?
2001 yılından beri fotoğraf sanatı ile ilgilenmektedir. Fotoğraf çalışmaları, mekânsal portre, yaşam, estetik arkeoloji fotoğrafçılığı üzerinedir. Kendisini Yasam Fotoğrafçısı diye tanımlamaktadır. Fotoğraf ve arkeolojiyi estetik bakış açısıyla değerlendiren çeşitli popüler makaleleri bulunmaktadır. 2009 yılında Anadolu Fotoğraf Dergisini, Anadolu’nun fotoğraf ustaları ile kurdu. Derginin ve misyonun Genel Koordinatörlüğünü üstlendi.

Fotoğraflarını kendi web sitesinde ve paylaşım sitelerinde yayınlar. İlk ödülünü 2008 yılında Mersin Valiliğin Ulusal Fotoğraf Yarışmasından ikincilik alarak kazandı. Daha sonra ulusal yarışmalarda çeşitli ödüller almaya devam etti. 2010 yılında 14.354 fotoğrafçının katıldığı Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yapılan fotoğraf yarışmasında Anadolu kardeşliğini anlatan fotoğrafı Avrupa Birinciliğini kazandı. Madrid ve Brüksel’de ödül törenlerine katılarak Anadolu Kültürünü Avrupa’nın siyaset ve sanat alanlarında anlattı. 2010 yılının kasım ayında da 14. Devlet Fotoğraf Yarışmasından BAŞARI ödülü kazanarak onurlandırıldı.

Fotoğrafları, Ülkemizde, Almanya’da, Belçika’da, İtalya’da İspanya’da ve Amerika’daki çeşitli karma sergilerde yer aldı. Almanya’da çeşitli eğitim kurumlarında ve Türkiye Cumhuriyetine bağlı DITIB’in personeline (Die Türkisch Islamische Union) fotoğraf eğitimleri verdi. Anadolu Fotoğrafçılığı terimini yaymaya, cennet vatanını dünyaya anlatmaya ve fotoğrafı Anadolu kültürü için kullanmaya devam etmektedir.
Şu an Gazi Üniversitesi Arkeoloji Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

İlginizi Çekebilir

Kadir İstifçi’yi Anma Etkinliği 07.02.2025

07 Şubat cuma akşamı Kurucu Üyemiz Kadir İstifçi’yi anmak için toplanıyoruz. Anma programı Özdilek Sanat …