EFSAD e-Sergi sayfamızın ilk konuğu Alper Elitok. 2008-2011 yılları arasında EFSAD başkanlığını yürüten Alper Elitok belgesel fotoğraf ve pinhole çekmeyi seviyor. Herkesin çok yönlülüğü üzerinde rahatlıkla uzlaştığı Elitok için en güzel tanımlamayı 28 Şubat 2013 tarihli Hürriyet Gazetesi yapmış. Çıldır gölüne yaptığı gezi ve fotoğrafları yayınlayan gazete şöyle diyor Elitok için:
Eskişehir’de yaşayan Alper Elitok (41), İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni bitirdi. Ayrıca Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Haliç Üniversitesi Fotoğraf ve Video Bölümü Yüksek Lisans mezunu. Uzun yıllardır fotoğrafla ilgileniyor. Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği’nde temel fotoğraf eğitimi veriyor. Yüksek lisans tezini ‘savaş fotoğrafı’ üzerine yazdı. Belgesel ve ‘İğne Deliği (Pinhole)’ fotoğrafa ilgi duyuyor. Elitok, Türkiye’de ve yurtdışında sergiler açtı, ödüller kazandı. Tüplü dalış yapıyor, Eskişehir Su Sporları Kulübü’nde gönüllü eğitmenlik yapıyor. Motosiklet kullanmayı ve snowboard yapmayı da seviyor. En büyük tutkusu seyahat ve gözlemlerini paylaşmak: “Bugünlerde web sitemi hazırlıyorum. Fotoğraf, gezi notlarım ve kısa filmlerimi yayınlayacağım.”
Avrupa ve Asya’nın birçok ülkesini, Ortadoğu ve Afrika’nın bir bölümünü gezdi. “En unutulmazı Eskişehir’den Kathmandu’ya 40 günlük tren, otobüs yolculuğumdu. Bir de Rusya-Kazakistan sınırı yakınında haritada olmayan küçük bir köyde geçirdiğim günler… Moğolistan, Sibirya ve Filipinler’deki El Nido tekrar tekrar gitmek isteyeceğim yerler” diyor.
“El Tahrir’de”
25 Ocak, tam iki yıl önce Mısır Devrimi’nin başladığı tarih kabul edilir. Yıllar süren diktatörlüğe karşı ‘Öfke Günü’ olarak hatırlanan bu günde yüz binlerce Mısırlı, Kahire’deki Midan at-Taḥrir yani Özgürlük Meydanı’nda protestolara başlayarak bütün ülkeye yayılacak devrim hareketinin ateşini yaktı. İşte bu meydanda ortaya çıkan kıvılcım bir diktatörün tarih sahnesinden silinmesiyle sonuçlandı. Mübarek’in iktidarının son bulmasıyla Mısır’da seçim yapıldı.
Alper Elitok 25 Ocak’ta Kahire’de El Tahrir meydanındaydı. Bu meydanda halen sönmeyen ateşi, göstericileri, gösterileri fotoğrafladı. Şimdi EFSAD e-Sergi sayfasında bizlerle buluşturuyor.
Biz de tüm fotoğraf severleri bu güzel sergiyi izlemeye davet ediyoruz.
e-Sergi sayfamıza http://sergi.efsad.org.tr/ adresinden ya da www.efsad.org.tr sayfamızdaki kısayoldan ulaşabilirsiniz. Verilen kısayollarla sosyal medyada paylaşabilir, sergi defterine duygu ve görüşlerinizi yazabilirsiniz.
İyi seyirler…
Belgesel niteliğindeki bu çalışmalarınızı bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler. Çok anlamlı. Tebrik ederim. Saygı ve sevgiyle.
Tüm işlerinizi büyük ilgi ve merakla izliyorum hocam. Bu çalışma bende büyük merak uyandırdı. Sizi tebrik ediyorum. Saygılar bolca!
Sevgili Alper Elitok, yillar suren samimi bir caba ile, hobiyi hem akademik boyuta hem de profesyonelliğe taşımayı bildi, bence bu da 10 numara ” is” olmuş. Hayatı ciddiye almak, gercek anlamda bu olsa gerek, içten tebriklerimle..
Çok sevdiğim fotoğraf yolculuğumda apayrı bir yeri, büyük katkıları olan EFSAD’a sayenizde adım attığım ve fotoğrafın sanatsal anlamdaki yerini öğrenmemi sağlayan Sn. Alper Elitok,
“El-Tahrir’de” adlı EFSAD e-sergisindeki her bir fotoğrafı ayrı ayrı izledim. Hepsi birbirinden başarılı ve sosyal belgecilik tarafı ağır basan bu kaliteli fotoğraflarınız için sizi gönülden tebrik ediyorum. Selam ve sevgilerimle…
Can TEZOL